Ga naar topcamperverhuur.nl Terug naar overzicht

Onderweg: tanken, schoonmaken, pechhulp, …

Tanken: Diesel en Ad Blue

Al onze campers rijden op diesel, let op dat je onderweg ook diesel tankt! De meeste campers hebben een dieseltank met een inhoud van 90 liter. Dit is genoeg voor ruim 900 kilometers.

Bij sommige campers moet je naast diesel ook Ad Blue tanken. Dit gaat in een aparte tank (zie afbeelding) en is ervoor om de uitstoot van de camper schoner te maken.

In de Ad Blue tank gaat ongeveer 7 liter Ad Blue. De tank heeft geen meter. Op het dashboard wordt een signaal gegeven als je Ad Blue moet bijtanken. Bij elk groot tankstation kun je Ad Blue tanken, maar je kunt ook 5 liter vaatjes kopen bij bijvoorbeeld Action.

Waar vind je de Ad Blue tank?

De Ad Blue tank vind je onder de dieseltank en herken je aan de blauwe dop. Als het dashboard aangeeft dat de Ad Blue tank moet worden bijgevuld, vul dan altijd minimaal 5 liter Ad Blue bij. Het verbruik is ongeveer 1 liter per 100 kilometer.

Graag na je vakantie de camper van binnen en buiten schoongemaakt en afgetankt met diesel en Ad Blue terugbrengen.

Tips voor goedkope tankstations rondom Arnhem
Tango, Vlamover 23 in Arnhem (1 km van Topcamperverhuur), Esso Expres Arnhem, Lange Water 2 in Arnhem (2 km van Topcamperverhuur) en Shell Arnhem en Westervoortsedijk 71A in Arnhem (1 km van Topcamperverhuur).

Schoonmaken, binnen en buiten

Vanwege de afmetingen van de camper, zijn alleen wasstraten voor trucks geschikt. Het is handig om de camper in de buurt van Arnhem te wassen, na een rit van bijv. 50 km in de zomer zit een camper al snel weer onder de vliegen.

Tips voor wasstraten rondom Arnhem
Betam Truckwash, Impact 15 te Duiven. Geopend maandag t/m zaterdag 08.00 - 18.00uur (6 km van Topcamperverhuur) en voor wasbox wassen Shell Arnhem, Westervoortsedijk 71A in Arnhem (1 km van Topcamperverhuur).

Pechhulp

De meeste campers vallen gezien hun leeftijd nog onder de garantie van fabrikant. Aan de binnenkant van de zonneklep (bestuurderskant) is het telefoonnummer te vinden van de pechhulp van fabrikant. Overige informatie voor het inschakelen van pechhulp vind je in de documentenmap van de fabrikant.